רשלנות רפואית ב-אורתופדיה קורית בדרך כלל בביצוע ניתוחים בצורה לא אופטימלית או במעקב לאחר הניתוח.

לדוגמא, בתחום ניתוחי הברכיים, עמוד השדרה ומפרק הירך קיימות שיטות שונות של ניתוחים. רופאים רבים נוהגים לנתח בשיטה הידועה והמוכרת להם, ואינם מפרטים בפני המטופל שלהם על סוגי ניתוחים אחרים, למרות שמדובר בניתוחים מתקדמים יותר או מותאמים יותר למצבו של המטופל.

במקרים כאלו, כאשר נגרם נזק למנותח כתוצאה מהניתוח, יכול וקיימת רשלנות בניתוח של הרופא המנתח, אשר אלו היה נוקט בשיטת ניתוח אחרת או לחלופין מנסה לטפל בטיפול שמרני, ללא התערבות ניתוחית, היה ניתן למנוע את הנזק ממנו סובל המטופל לאחר ובעקבות הניתוח.

במסגרת ההכנה לניתוח מוטלת חובה על הרופא המנתח ליתן למטופל את כלל ההסברים בדבר הסיכונים והסיכויים של הניתוח. כך גם על הרופא מוטלת חובה לפרט את האופציות ושיטות הניתוח והטיפול העומדות בפני המטופל. הפרה של חובה זו מקנה למטופל פיצוי.

תופעת הזיהומים

תופעה ידועה ושכיחה לאחר ובעקבות ניתוחים בכלל וניתוחים אורתופדיים בפרט הינה הופעת הזיהומים הקשים. על המערכת הרפואית, מוטלת חובה למנוע זיהומים אלו ולטפל בהם באופן מיידי, כאשר הם מתרחשים.

אחד הזיהומים השכיחים בעצם הינו אוסטאומיאליטיס. עיכוב באבחון ובטיפול של זיהום זה יכול להוביל לפגיעה חמורה, לרבות אובדן גפה. במקרים רבים, למרות שמופיעים סימנים המעידים על זיהום (עליה בכדוריות דם לבנות, חום וכאבים חריגים), כושלים הרופאים באבחון הזיהום, ולמעשה הזיהום מאובחן בשלבים מאוחרים מדי, כאשר הזיהום כבר פגע במערכת השלד והעצבים.

איחור באבחון ובטיפול בזיהום יכול להוביל לצורך בשיקום ארוך, שיתוק לצמיתות ואף למוות. כמו כן, במקרים רבים כאשר מטופל מגיע לרופא המשפחה או האורתופד ומתלונן על כאבים, לא ניתנת תשומת לב מספקת לתלונות החולה.

אי מתן תשומת לב לתלונות ולסימנים מקדימים ואי ביצוע בדיקות רדיולוגיות כגון בדיקת  CT, בדיקת MRI ואף אפילו לעתים בדיקת רנטגן פשוטה, יכולים להוביל לעיכוב בטיפול ואבחנה של פגיעות, אשר יכול להוביל להחמרה במצבו של החולה ולנזקים לצמיתות.

משרדנו מתמחה בטיפול בתביעות מקרי רשלנות רפואית ב-אורטופדיה –
ברשותנו ידע וניסיון רב בתחום ואנו נלווה אתכם בתהליך בצורה מקצועית ואישית.