אדם אשר נפגע בעבודה, בין אם בתאונה או שלקה במחלת מקצוע, זכאי לפנות למוסד לביטוח לאומי בבקשה להכיר בפגיעתו ולקבלת פיצויים בגינה. על מנת להיות מוכר כנפגע עבודה יש להוכיח קשר סיבתי בין עבודתו של הנפגע לפגיעה, היינו כי הנפגע נפגע כתוצאה מתאונת עבודה או כי הינו סובל ממחלת מקצוע (על פי רשימת מחלות אשר נקבעו בתקנות) או שהפגיעה הינה תוצאה של מיקרו-טראומה.

מה נדרש לעשות?

לצורך קביעת מידת פגיעתו של הנפגע, יעמוד הנפגע בפני מוועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי אשר תקבע באם קיימת לו נכות ובאיזה שיעור והאם הנכות זמנית או לצמיתות. קביעת הוועדה נעשית על ידי בדיקת הנפגע, שמיעת טענותיו ותשאולו ובדיקת המסמכים הרפואיים אשר הוצגו בפני הוועדה. לפיכך חשוב להגיע לוועדה הרפואית עם מלוא התיעוד הנדרש ולאחר הכנת הטענות אותם יש להעלות בפני הוועדה לעניין מצבו הרפואי והתפקודי של הנפגע.

לשם כך, רצוי להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתביעות כנגד המוסד לביטוח לאומי בטרם הגשת התביעה ובטרם ההתייצבות בפני הוועדה. על קביעת הוועדה הרפואית ניתן לערער לוועדת ערר.

תביעות נוספות המוגשות למוסד לביטוח לאומי הן לקבלת קצבת נכות כללית וזאת בגין לקוי רפואי אשר לא נגרם כתוצאה מפגיעה בעבודה. במידה ותוכר נכות תפקודית, תהא זכאות לקבלת קצבה חודשית וזאת במידה ושיעור הנכות הינו 60% לפחות או 40% בתנאי ש 25% מהם מתייחסים ללקוי בודד ובמידה וחלה פגיעה בכושר ההשתכרות.

פעמים רבות מידי נדחות תביעות על ידי המוסד לביטוח לאומי ו/או נקבעת נכות אשר אינה תואמת את המצב הרפואי והתפקודי לאשורו והנפגע נותר חסר אונים מול הבירוקרטיה. בשל כל אלה מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתביעות כנגד הביטוח הלאומי ואשר יוכל לקדם את עניינכם, לדרוש ולהשיג את המגיע לכם, או להגדיל לאין שיעור את סכומי הפיצוי להם אתם זכאים.

משרד עורכי דין אייל בן ישי מתמחה בהגשת תביעות וייצוג המבוטח מול המוסד לביטוח לאומי ובתי המשפט. שכר הטרחה אשר גובה המשרד משולם רק בתום הטיפול בתביעה, מתוך סכום הפיצוי אשר יתקבל למבוטח.

למדריך תביעות כנגד הביטוח הלאומי  לחץ כאן